I LOVE ISLAM!

Wednesday, May 19, 2010

Time to upgrade my communication skills

Dah...jangan nak dok menonong..termenung sorang2 mcm ni...

hee..memang la kadang2 termenung sampai ditegur oleh one of the staff sebab ak dok termenung mcm dok pike masalah negara lagaknye..itu insiden sewaktu supervisor ak cuti tidak sihat selame 3 hari..huhu..selepas ditegur baru ak cerdaskan diri pergi berlari larian (padahal x lari pun ) g reception ..nak dok borak dengan member baru ak kat sane...huhu...

selepas beberape hari termenung..tibe2 got kerja semula..jadi bz la ak kesane kemari..kadang2 kene take my responsibility sendiri nak habiskan tugas tu macam mane. kene masuk production site sendiri...pakai safety boots ,safety googles, fuh...memang kene mendisiplinkan diri ape yg patut la kalau nak kerja kat kilang ni..bukan sewenang wenangnye boleh masuk..tambah2 lagi kalau da pakai vest EH&S- Trainee masuk kilang..diri sendiri x dapat nak tunjuk contoh yg baik kat other workers untuk wear safety equipment yg betul,macamne org nak ekot kan..huhu..

before ni adela kawan yg keje kat reception..tapi bile die da berhenti kerja..da xde kawan da...try to be more positive kerana kat sini kawan sekepale,sebaye takde kat dalam ofis ni..jadi ak watla hal sendiri..makan sorang2..sedey x sedey x..hehe..xdela..x sedih pun..ak ok je dengan semua..kadang2 bertegur jugak ..tapi tula..sbb ak mude kat sini..nak bercampur dengan org yg dah kerja lame,dah kawen, da ade anak pn xtaw mcmane nak berkomunikasi..i mean nak bual topik ape kan..ak banyak je cakap..kadang2 cakap laju sampai kadang2 pn SYUKRI x dengar ape ak cakap dalam phone..ade ke die ckp ak cakap laju sangat...ish..dah sopan santun dah ni ok..hehe

eh eh..dah out of da topic da nie..xde pn isi pasal communication skill yg ak da belajar.. =D.. sorry2.
being as a Trainee under department of Environment Safety & Health mengajar ak sikit untuk build up my confidence to speak dengan org ramai..yelar..dengan operator pn ak cakap taw cuz kalau anything regarding dengan safety equipment kan department ni yang jage so, kalau dorang nak tukar ape2 mesti datang kat ofis ak kat lobi ni.. =) ade jugak certain times yg kene cakap dengan manager2 kat sini,even dengan general manager foreign people mr olivier tu pun..hu3.. eventhough ape yg dilakukan disini xdela ade kaitan dengan my field of study sangat,but it help me lar to belajar the new things. tak kisah pun.kadang2 orang tak faham yg chem eng nye field sangat meluas..rasenye2 kalau nak jadi safety officer pn boleh pe...hehehe..

peluang untuk wat praktikal kat PETRONAS memang x menyebelahi ak kali ni..sedey pn ade jugak..tapi nak wat macamane kan..mungkin bukan rezeki aku lagi..dan untuk rakan2 yg lain jugak especially SKKians.. my coursemates~hope praktikal kali ni kite dapat gains lots of experience..! harap2 la semua lulus...! ^-^

Location : EH&S Office,Carrier International Sdn Bhd
Time : 3.21pm
Status : not okay cuz x solat zohor lagi! huhu...apela ak nie..chowwwwww...

No comments:

Post a Comment

komen2la jika sudi ^-^