I LOVE ISLAM!

Thursday, May 20, 2010

LAWAK HARI INI JATUH KEPADA....

Kisah datt, melurr dan Mister_Rie

Pada suatu hari, tiga orang manusia telah tersesat di dalam hutan iaitu datt, melurr dan Mister_Rie. Mereka telah ditawan oleh sekumpulanpuak kanibal, iaitu golongan orang makan orang. Untuk menyelamatkan diri, mereka diberi ujian olehketua puak itu. Apa yang mereka perlu lakukan ialah masuk ke hutan dan mencari sepuluh biji buahyang sama jenis.datt datang semula kepada puak tersebut dan memberitahu, "Saya bawa sepuluh biji epal".Ketua puak itu kemudian memberi arahan untuk datt memakan buah-buah epal tersebut, tetapitidak boleh menggigit dan mengunyah buah tersebut, dan tidak boleh mengubah mimik muka.Jika gagal, bermakna dia akan dijadikansajian puak kanibal. Buah pertama berjaya ditelan, tetapi beliau tercekik buah kedua, dan menjeritkesakitan. Maka tamat riwayat datt.melurr pula datang semula dan berkata, "Saya bawa sepuluh biji buah anggur". Ketua puak memberikanarahan yang sama iaitu menelan buah-buah itu satu per satu tanpa menggigit dan mengunyah dan tanpa mengubah mimik muka.1, 2, 3, 4,...8dan 9 berjaya di telan dengan selamba. Semasa menelan buah yang ke-10, beliau tiba-tiba ketawa terbahak-bahak.Maka tamat riwayat melurr.datt dan melurr bertemu di alam barzakh.
datt: Kenapa kau ketawa? Kau hampir lepas ujian tu!
melurr: Hahaha. Aku dah tak dapat tahan waktu tu.
datt: Kenapa pula?
melurr: Sebab aku nampak Mister_Rie bawa 10 biji buah durian.

ahaha...anyway..ak petik or ambil lawak ni kat www.iluvislam.com ...tapi sebenarnye cite lawak ni ade dekat syok.org jugak..YUNY rumate ku selalu on9 tgk cite2 lawak kat dalam web syok.org..pastu yg lawak2 mesti die cite kat ak...ak punye la gelak giler2 ah...sampai kan dalam toilet pun gelak sorang2..hehehe...KETAWA PENAWAR DUKA..lagipun mase tu ak ngah tension kot..dengar lawak dari YUNY,hilang tension aku~ ^-^

1 comment:

  1. kebiasaan lawak2 ni memg da keriNg idea,same je idea org post ~

    tapi seyes x penah tau ag lawak sebegini...teruskan mengeposT karya2 bermutu.. :)

    ReplyDelete

komen2la jika sudi ^-^